“Multi.Ch. Moon Worker’s Enrico”, alias “Rico”, maar ook “Rikje, Rikketik, …”, ook wel “L’amour brut”. En daarmee is veel gezegd. Eén grote onstuimige brok pure liefde!

Rico, mijn eerste Flatcoated Retriever, en wat voor eentje. Een grote jongen, letterlijk en figuurlijk. Op show hebben we samen al hele mooie resultaten mogen behalen, met als uitschieter “Best In Show Cloppenburg 2008”, verschillende keren “Beste van Groep 8”, en ondertussen ook “Beste Veteraan In Show”. Rico heeft dan ook menig kampioenstitel verdiend: Ch.Lux.Vet.’14 ; Ch.I.B.’14; Ch.Belg.Vet.’13; Ch.Belg.E.’13; Ch. Belg.B.’11; Ch.I.E.’11; Ch.Ned.’11; Ch.VDH.’07; Ch.Lux.’07.

Ook op jacht is Rico een zeer goede werker. Ook al is hij misschien niet perfect dirigeerbaar (hij weet het zelf beter…), met hem gaan geen stukken verloren. Ook afgelopen seizoen, net voor zijn 9de verjaardag, bleef hij onvermoeibaar. Verschillende malen kreeg ik de vraag van een jager “hoe oud mijn hondje was”. Antwoord: “negen”. Vraag: “maanden?” (doelende op zijn eeuwig enthousiasme). Antwoord: “neen, jaar…” ?

Rico, mijn held, mijn steun en toeverlaat bij het verlies van mijn bruintjes… Ik hoop dat mijn onstuimige brok pure liefde zijn jeugdig enthousiasme nog lang mag behouden!