Clearly a Nova Scotia DUCK Tolling Retriever ?

Eindelijk… weer een mooie rooie! Ik werd zowat 18 jaar geleden verliefd op het ras, maar na het verlies van Yukon en Yggr duurde het toch een tijdje voor ik weer “klaar” was voor een nieuwe rooie. Maar… oude liefde roest niet, en ik was dus al gauw weer tot over mijn oren verliefd op de pupjes uit het nest van “Red Raisins Bayard for Alliance” aka Murphy x “Alliance de la Vie The Dream Lives On” aka Bonny.

Een reutje zou het worden, dat stond al lang vast. Met z’n drieën waren ze, allen flinke mannetjes. Allemaal even mooi, allemaal even schattig. En toch is er dan dat ene pupje waarmee je van het eerste bezoek op drie weken een “klik” hebt, dat ene pupje die nét iets meer je aandacht trekt… Maar het zouden nog lange weken worden, tot ieder van de nieuwe baasjes tijdens een hele leuke namiddag te horen zou krijgen welk pupje bij wie zou mogen gaan wonen. En kijk… mijn gebeden werden verhoord!

“Reutje blauw”, “Alliance de la Vie Fox And Hound” aka Rusty, mijn favorietje van het eerste uur, mocht bij ons komen wonen! Toeval of niet… Wunjo was ook reutje blauw ? De twee “reutjes blauw” konden het van bij het begin reuze met elkaar vinden, en in de weken en bezoekjes die volgden werd die band alleen maar sterker.

Na vele ritjes naar Nederland, en twee lange weekends samen, kwam Rusty eind november 2015 dan eindelijk bij ons wonen. Het voelt zo goed om weer zo’n “mooie rooie” om me heen te hebben…

Rusty ontpopt zich ondertussen tot een zeer pienter en ondernemend mannetje, dat graag de grenzen aftast. Samen met Wunjo een ideaal duo om heel wat bandieterij uit te halen! In de toekomst hoop ik dat ze samen ook een fijn jacht-duo zullen vormen, en dat we ook op show mooie momenten samen mogen beleven.

Rusty… langverwacht en meer dan welkom!